Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tina féle őszibarackos alagút recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 piskótatekercs,
egy kis lekvár(ha lehet barack),

a krémhez:
25 dkg túró,
2 dl tejszín,
10 g. zselatin,
8 dkg porcukor,
2 cs. vaníiláscukor,
2 ek. rum,
250 g. sárga vagy őszibarackbefőtt.

őzgerincsütő,
folpack és alufólia.

Elkészítés:
A piskóta tekercset megkenjük a lekvárral, összetekerjük és szeletekre vágjuk.
Az őzgerincsütőt kibéleljük folpackkal, és a felszeletelt piskótákkal kibéleljük a gerinc alját, oldalát és a 2 végét. (de maradjon is a piskótából!)
Majd elkészítjük a krémet. Áttörjük a túrót, ehhez hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliáscukrot és a rumot. Felverjük a tejszínt.
Aztán 0.5 dl befőttlébe beletesszük a zselatint és megmelegítjük (de ne forrjon), majd a zselatint hozzáöntjük a túróhoz, s végül a tejszínt is.

A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, belenyomkodjuk a lecsepegtetett Őszibarackot (domború fele lefelé).
A megmaradt krémet rárakjuk és utána a piskótákat is, majd megnyomkodjuk és lefedjük alufóliával.

2-3 óráig betesszük a hűtőbe és kész is van.

Jó étvágyat!


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őszibarackos joghurt » Túróalagút » Sonkás alagút 4 » Őszibarackos szelet
» Őszibarackos sertésszelet » Csirkés alagút » Őszibarackos-túrós pite » Meggyes-túrós alagút
» Marcipános alagút » Őszibarackos joghurttorta » Gombás alagút » Különleges piskótás alagút
» Gyors őszibarackos süti » Vitamin alagut » Őszibarackos pulykamell » Őszibarackos süti


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.