Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojás pörkölt (feltét) recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 db tojás
Fűszerek:só,bors,pirospaprika
pici zsír vagy olaj

Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük sósvízben keménytojásnak.
A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk.
Mikor megdinsztelődött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még főzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon.
Ha kész lehúzzuk a tüzről pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap.
A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelővel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefőzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog.

Főzelékekhez remek feltét.

Jó étvágyat!

Tanácsok:
Ha a keménytojást hidegvízzel leöblítjük könnyebb megpucolni.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: bindu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meditteran tojasranotta » Tojás mártás » Tojás és tejmentes muffin » Pasifogó pörkölt
» Tojásos húskenyér » Sajtos tojáspástétom » Pikáns tojáskrém (update) » Gulyásleves (pörköltből)
» Borsópörkölt húsgolyókkal » Tojásos, sonkás saláta » Tojásos rakottas » Strasszburgi tojás
» Tojásos karfiol » Tojáskrémes melegszendvics » Tojásos-sajtos mártogatós » Tojásos rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.