| Tojásgratin receptTojásételek Hozzávalók: 4 személynek: 1 vöröshagyma 3 dkg vaj 3 dkg liszt 1,25 dl húsleves 1,25 dl tejszín 15 dkg reszelt emmentáli sajt só fehérbors őrölt szerecsendió 8 kemény tojás 4 kanál tejföl pirospaprika csípős mustár 10 dkg bacon 4 dkg zsemlemorzsa Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágjuk, és a vajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük a liszttel, és kicsit pirulni hagyjuk. A húslevessel és a tejszínnel felöntjük, majd kb. 5 percig forraljuk. Hozzáadunk 5 dkg sajtot, sózzuk, borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A tojásokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük és szitán áttörjük. A sárgák felét tejföllel és 5 dkg sajttal elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, mustárral és pirospaprikával ízesítjük, majd megtöltjük vele a félbevágott tojásfehérjéket. Egy tűzálló tálat kibélelünk baconnal, ráhelyezzük a töltött tojásokat, és a mártással meglocsoljuk. A megmaradt tojassárgáját a megmaradt 5 dkg sajttal és a morzsával összekeverjük, majd a mártásra szórjuk. 220 fokon 15 percig sütjük. Zöldsaláta illik hozzá. Tanácsok: Sót ne tegyünk hozzá, mert így is sokat tartalmaz. A hízókúrában is felhasználható ételben a mustár, a csípős fűszerek jó étvágyat csinálnak, az emésztőnedveket serkentik. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 602 kcal Szénhidráttartalom: 19,5 gramm Zsírtartalom: 44,8 gramm A receptet beküldte: holdfény77 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |