Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos egytálétel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 tojás
maradék kifőtt tészta
10 dkg bacon szalonna
15 dkg fagyasztott zöldborsó
1 pohár tejföl
2-3 db paradicsom
petrezselyemlevél
bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
Kikenünk egy jénai tálat zsírral vagy vajjal, és a kifőtt tésztát letesszük a tál aljára.
A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet, kis bazsalikomot.
Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol ellepje.
A bacont feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk.
A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát.
Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik.
Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos sonkapástétom » Tojásos Uncle Bens » Tojásos-gombás tekercs » Tojásos kenő
» Tojásos uborkasaláta » Tojásos-sajtos mártogatós » 1 tojásos piskóta » Tojásos burgonya leves
» Zöldséges, tojásos rizs » Tojásos mézes puncs » Spenótos-tojásos quiche » Tojásos burgonya
» Zsengés borsó tojásosan » Tojásos gombapaprikás » Tejszínes, tojásos karfiol » Tojásos húskenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.