Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos egytálétel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8-10 tojás
maradék kifőtt tészta
10 dkg bacon szalonna
15 dkg fagyasztott zöldborsó
1 pohár tejföl
2-3 db paradicsom
petrezselyemlevél
bazsalikom
só, bors

Elkészítés:
Kikenünk egy jénai tálat zsírral vagy vajjal, és a kifőtt tésztát letesszük a tál aljára.
A tojásokat felverjük, beleöntjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk és beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemlevelet, kis bazsalikomot.
Mindezt ráöntjük a tésztára, megrázogatva, döntögetve a tálat, hogy a tésztát mindenhol ellepje.
A bacont feldaraboljuk és egyenletesen rászórjuk a tojásos masszára. A zöldborsót is rászórjuk.
A paradicsomot felkarikázzuk és befedjük vele az egész masszát.
Addig sütjük, ameddig a paradicsom kicsit megfonnyad és a rántotta felpúposodik, mindenhol jól átsül és már nem folyik.
Mikor kivettük, akkor mindjárt melegen felvágjuk kockákra és tálaljuk.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos borsó » Tojásos, sonkás saláta » Finom tojásos fasírt » Tojásos puncs
» Tojásos lencsesaláta » Tojásos alma » Tükörtojásos pirítós » Tojásos-gombás tekercs
» Szalonnás-tojásos pite » Tojásos répasaláta » Tojásos vegyes saláta » Tojásos hagymaleves
» Tojásos dresszing » Tojásos nokedli » Gombás, tükörtojásos tarja » Kolbászos tojásos noki


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.