Tutireceptek.hu fejléc

Bableves szalonnával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Fél kg füstölt szalonna,
30-35 dkg fehérbab,
15 dkg gyökér,
15 dkg sárgarépa,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 ek zsír,
3 dkg liszt,
jó késhegynyi pirospaprika,
só.
A csipetkéhez: 10 deka liszt és egy tojás, valamint pici só.

Elkészítés:
Előző este beáztatom a kiválogatott babot. Másnap annyi hideg sós vízben, amennyi ellepi felteszem a felületén lemosott szalonnát, majd fél óra múlva a babot és a megtisztított gyökeret és sárgarépát. Mikor megpuhult, kiveszem a babsalátának szánt babmennyiséget (azért a levesben is maradjon!), valamint a szalonnát.
A lisztből, tojásból és pici sóból csipetkét gyúrok és belecsipkedem a levesbe. A zsírból, lisztből, fokhagymából a pirospaprikával rántás készítek és berántom vele a levest. A csipetke megpuhulásáig (kb 10 perc) főzöm még a levest, majd tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű zöldbableves » Betyár zöldbableves » Hideg bableves » Tejfölös szárazbableves
» Bableves burgonyagombóccal » Tárkonyos zöldbableves » Zöldbableves - ww » Rakott krumpli szalonnával
» Borjúhúsos-bableves » Könnyű zöldséges bableves » Paradicsomos bableves » Bableves füstölt csülökkel
» Csirkemáj angolszalonnával » Korhely bableves » Brokkolis zöldbablevesem » Bundáskenyér szalonnával


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.