Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg. kifejtett zöldbab,
2 szem nagyobb, érett paradicsom,
3 db. babérlevél,
l-2 szál lestyán,
só,
őrölt fekete bors,
2 evőkanál liszt,
2 dl. tejföl,
2-3 evőkanál borecet (vagy egész citrom leve),

Elkészítés:
A fejtett babor megmossuk, majd liternyi vizben feltesszük főni. Sóval, őrölt feketeborssal, babérlevéllel és a lestyán szárral izesitjük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot és fedő alatt addig főzzük, amíg a bab megpuhul. Ekkor a babérlevelet és a lestyán szárat kiemeljük belőle és a levest besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel és ujra átforraljuk, ha szükséges utánaízesitjük a levest. A tűzről levéve borecettel savaníyitjuk és apróra vágott lestyán levéllel diszitve tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbableves » Toszkán bableves » Galyasági korhelyleves » Káposztás bableves
» Egyszerű zöldbableves » Galyasági finom falatok » Hideg bableves » Galyasági apróhusos leves.
» Gyors bableves » Kolozsvári bableves » Jókai bableves » Nagyibablevese
» Csülkös zöldbableves » Galyasági steak. » Sütőtökös bableves » Könnyű zöldséges bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.