Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Toszkán bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma,
1 piros és 1 zöld paprika,
1 doboz fehér bab (40 dkg),
1/2 evőkanál olivaolaj,
1/2 csilipaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
1 liter zöldségleves,
só,
frissen őrölt bors,
1 kis csomó bazsalikom,
reszelt parmezán.

Elkészítés:
A hagymát finomra vágom és az olajon üvegesre párolom.
A paprikákat megtisztítom, kicsumázom, megmosom, apróra vágom, az apróra vágott chilivel együtt a hagymára dobom és tovább párolom.
A babot leszűröm, a fokhagymát megtisztítom és vékony szeletekre vágom.
Mindkettőt hozzáadom a hagymás paprikához.
A paradicsomot megmosom, apróra vágom, pürésítem és a zöldséglevessel együtt szintén hozzáadom.
A levest felforralom, sózom, borsozom és 10-15 percig főzöm.
Apróra vágom és hozzáadom a bazsalikomot (néhányat félreteszek a díszítéshez).
Parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» A legfinomabb bableves » Egyszerű zöldbableves » Toszkán csirke » Zöldbableves
» Betyár zöldbableves » Zabkorpás zöldbableves » Savanyú zöldbableves » Jókai finombableves
» Bableves füstölt csülökkel » Csülkös zöldbableves » Bableves burgonyagombóccal » Kolozsvári bableves
» Tejfölös szárazbableves » Tejfölös bableves » Zöldbableves csipetkével » Sütőtökös bableves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.