Tutireceptek.hu fejléc

Toszkán bableves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma,
1 piros és 1 zöld paprika,
1 doboz fehér bab (40 dkg),
1/2 evőkanál olivaolaj,
1/2 csilipaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 paradicsom,
1 liter zöldségleves,
só,
frissen őrölt bors,
1 kis csomó bazsalikom,
reszelt parmezán.

Elkészítés:
A hagymát finomra vágom és az olajon üvegesre párolom.
A paprikákat megtisztítom, kicsumázom, megmosom, apróra vágom, az apróra vágott chilivel együtt a hagymára dobom és tovább párolom.
A babot leszűröm, a fokhagymát megtisztítom és vékony szeletekre vágom.
Mindkettőt hozzáadom a hagymás paprikához.
A paradicsomot megmosom, apróra vágom, pürésítem és a zöldséglevessel együtt szintén hozzáadom.
A levest felforralom, sózom, borsozom és 10-15 percig főzöm.
Apróra vágom és hozzáadom a bazsalikomot (néhányat félreteszek a díszítéshez).
Parmezánnal és bazsalikomlevelekkel díszítem.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borjúhúsos-bableves » Galyasági bableves » Tárkonyos zöldbableves » Bableves szalonnával
» Sütőtökös bableves » Gyors bableves » Hideg zöldbableves » Toszkán csirke
» Korhely bableves » Anna Bablevese » Nagyibablevese » Zöldbableves betyárosan
» Bableves cipóban » Tejfölös zöldbableves » Zöldbableves - ww » Betyár zöldbableves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.