Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Toledói töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirke,
2 narancs,
2 alma,
2 zsemle,
3 dl tej,
só,
gyömbér,
5 dkg mazsola,
1 tojás,
3 dkg vaj,
1 csipetnyi majoránna,
törött bors,
pirospaprika.

Elkészítés:
A csirkéket kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, pirospaprikával. Meghámozzuk, és kockára vágjuk a narancsokat, és az almákat elkeverjük 2 dl tejben áztatott zsemlével, a mazsolával 1 tojással, sóval, kevés gyömbérrel.
A csirke hasüregébe töltjük, a nyílást lezárjuk. Mély tűzálló tálba tesszük, öntünk alá 1 dl bort 1 dl vizet. Leöntjük forró vajjal, a tálat lefedve sütőben takaréklángon puhára pároljuk.

Időközben sokszor meglocsoljuk saját levével. Ha már kezd puhulni, levesszük a fedőt, megkenjük vajjal, és pirosra sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkeszárnyak » Tejfölös csirke másképp » Virslivel töltött csirke » Mazsolás-citromos csirke
» Fincsi csirkemell » Löncssaláta csirkehússal » Tökös csirkeragu » Mustáros-hagymás csirke
» Gyömbéres csirkecomb » Csirkemájkrém » CSirke becsinált » Avokádós csirkemell
» Töltött kiwi » Currys kókuszos csirkemell » Csirkemell vagdalt » Csirkeragu sajttésztában


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.