Tutireceptek.hu fejléc

Túróval töltött szilva recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg. magvaváló szilva
15 dkg. tehéntúró
1 mokkáskanál őrölt fahéj
4 evőkanál porcukor
1/2 csomag vaníliás cukor
2 dkg. vaj
8 dkg. földimogyoró vagy dió
2 evőkanál diólikőr vagy triple sec

Elkészítés:
A szilvát néhány percig forrásban lévő vízben főzzük, majd leszűrjűk és megvárjuk, amíg kihűl.
Utána a magját óvatosan kiszedjük, vigyázva, nehogy a szemek szétessenek.
A szilva üregét egy kevés fahéjjal meghintjük, és az áttört, cukorral, meg vaníliás cukorral ízesített túróval megtöltjük.
A szemeket összezárjuk, úgy, hogy a túró egy ujjnyira kipúposodjon belőlük.
Kivajazott tűzálló tálba rakosgatjuk, a tetejüket mogyorószemekkel díszítjük, a többit durvára vágva, vagy darálva hintjük rá.
Forró sütőben átsütjük, ügyelve, nehogy túlzottan megpiruljon, végül likőrrel meglocsoljuk, és azonnal tálaljuk.

Tanácsok:
Sárgabarackból és almából is készülhet.

Kalóriatartalom: 210 kcal

A receptet beküldte: Pofi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött hagyma » Töltött nyúlcomb » Szilvaszószos marhaoldalas » Sajttal töltött tojás
» Töltött kifli » Szilvafagyi » Besztercei töltött liba » Kedvenc szilvás sütink
» Szardíniás töltött tojás » Cukkini töltött » Mákos-szilvás püspökkenyér » Vaniliás szilvapuding
» Töltött gombafejek II. » Töltött őszibarack » Kókusszal töltött kifli » Rántott töltött máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.