Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött kacsa tejszínes mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:

1 konyhakész pecsenyekacsa 1,8kg
2 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
25 dkg magozott aszaltszilva
1/4 liter vörösbor
0,5 kg alma
2 evőkanál citromlé
10 dkg húsos szalonna
1/4 liter húsleves
4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1/4 liter tejszín

Elkészítés:
A kacsát megmossuk, megszárítjuk, és kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük. Az aszaltszilvát vörösborban addig pároljuk, amíg felszívja a levet. Az almákat meghámozzuk, nyolc részre vágjuk, kimagozzuk, és összekeverjük a citromlével. a szalonnát kockákra vágjuk, a szilvával és az almákkal összekeverjük. a
kacsát ezzel megtöltjük majd bevarjuk. Olajat
forrósítunk, és a kacsára öntjük. Forró sütőbe rakjuk, és időnként meglocsoljuk a húslevessel. Az utólsó tíz percben a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk. A tejszínt a liszttel behabarjuk. A kacsát meleg helyre tesszük, a varratot eltávolítjuk. A pecsenye levét leszürjük, és a behabart tejszínnel sűrűre főzzük. A tölteléket tálaljuk az ízesített mártással.

Tanácsok:
Libazsíron párolt vöröskáposzta, almapüré, finom burgonyagombóc és vörösbor illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Aramis39


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött húsos kifli » Töltött zsúrkenyér » Csirkemáj joghurtmártással » Tejszínes sonkatekercs
» Karfiol vastagmártással » Penne zöldmártással » Fahéjas töltött fánk » Hagymás töltött tojás
» Nyúlgerinc borókamártással » Vörösboros kacsamell » Töltöttgomba » Az én töltöttkáposztám
» Csirke paprikás mártással » Borjúsült pikáns mártással » Áfonyával töltött alma » Töltött cukkíni egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.