Tutireceptek.hu fejléc

Töltött hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 szép, nagy fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 4 evõkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál vegeta, 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió (vagy õrölt szerecsendió-virág), 1 teáskanál mustár, kevés só.

Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk, és sós, forrásban lévõ vízbe tesszük. Az újraforrástól számított 5 percig fõzzük, majd leszûrjük. Jó éles késsel a közepüket úgy vájjuk ki, hogy legalább másfél centi vastag faluk maradjon. A hagymák aljáról egy hajszálvékony lapot levágunk, hogy ne billegjenek. Egy kis tepsire vagy tûzálló tálra tesszük szorosan egymás mellé a kivájt hagymákat. A töltelékhez a tojást összekeverjük a zsemlemorzsával, a reszelt sajt felével, az összevágott hagymaforgáccsal, a mustárral és a fûszerekkel. Hozzáadunk egy-két evõkanál tejfölt, majd a tölteléket beletöltjük a hagymaüregekbe. (Jól púpozzuk meg a tetejét!) A megmaradt tejfölt összekeverjük a megmaradt reszelt sajttal, kicsit megsózzuk, és rákenjük a hagymák tetejére. A füstölt szalonnát nyolc szeletre vágjuk, és mindegyik hagymára ráborítunk egy-egy szelet szalonnát. Alufóliával betakarjuk, és 25 percig pároljuk az elõmelegített forró sütõben. Végül levesszük a fóliát, és pirosra pirítjuk. Párolt rizs vagy sült burgonya illik mellé.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás krumpli » Medvehagymás fűszervaj » Fincsi töltött padlizsán » Fokhagymás pulykaragu
» Tepsis-hagymás csirke » Tojással töltött fasírt » Fetás-lilahagymás lepény » Töltött burgonya májjal
» Túróval töltött szilva » Francia hagymaleves » Hagyma leves » Töltött lilahagyma
» Borban sült töltött hús » Hagymaszirup » Velővel töltött csirke » Gombás töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.