Tutireceptek.hu fejléc

Töltött sült krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10-15 db közepes krumpli

bors
étolaj
paprika, paradicsom ( ha szereti valaki)
sajtszeletek, vagy vékony gerezdek
1 lilahagyma
szeletelt bacon

Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumplikat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, paradicsom és paprikaszeleteket rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Salátával kínáljuk !


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos krumplileves » Túróval töltött alma » Gyömölcsös töltött kifli » Krumplifuta
» Bihari Töltött Burgonya » Mediterrán rakott krumpli » Sajttal töltött kiflik » Töltött lilahagyma
» Galyasági töltött pecsenye » Krumplileves » Krumplikrém pirítósra » Illatos töltött csirke
» Franciakrumpli » Csicseriborsós krumpliragu » Túróval töltött szilva » Gesztenyés töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.