Tutireceptek.hu fejléc

Uborkás burgonya (köret fõtt húsokhoz; 4 adag) recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
80 dkg szalonnás burgonya
1 kígyóuborka
egy közepes fej hagyma
egy csokor kapor
2-3 dl marhahúsleves
2 dl tejföl
5 dkg vaj
4 dkg sima liszt

frissen õrölt bors
egy öntetnyi ecet

Elkészítés:
-A burgonyát megmossuk és héjával együtt sós vízben félpuhára fõzzük. Hagyjuk kihûlni, meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk.
-A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk.
-Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
-A kaprot megmossuk és durvára vágjuk.
-A tejfölt simára keverjük.
-A vajat felforrósítjuk és világosra pirítjuk benne a hagymát és a lisztet. Felöntjük levessel és tejföllel, beletesszük az uborkát és rövid ideig együtt pároljuk.
-Ezután sóval, borssal ízesítjük.
-Hozzáadjuk a borgonyaszeleteket és felforraljuk.
-Röviddel tálalás elõtt beletesszük a kaprot és egy öntetnyi ecetet.
-Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük.
-Kaporral díszítve fõtt húsokhoz köretként, vagy könnyû vacsoraként önállóan szervírozzuk.


A receptet beküldte: tigirl17


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Édes-savanyú burgonya » Nápolyi burgonyaleves » Pácolt marhanyelv körettel » Burgonyás fánk virslivel
» Héjában sült burgonya » Burgonyasaláta majonézesen » Karácsonyi burgonya » Húsban sült burgonya
» Fogyókúrás burgonya » Burgonyás sajtos fasírt » Fűszeres burgonyahasábok » Uborkasambal /Indonéziai/
» Téli köret » Csokis burgonyatorta » Burgonya fözelék 2 » Magyaros burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.