Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Újévi malacka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
15 dkg vaj
fél cs.sütőpor
2 tojás
10 dkg porcukor
kevés mazsola

Elkészítés:
A lisztben elmorzsolom a vajat, belekeverem a sütőport, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrom, majd lisztezett deszkán kb. fél cm-esre nyújtom. Pohárral malacfejeket szaggatok, majd egy kicsivel turcsi orrot. Ebbe két lyukat fúrok. Egymasra teszem őket. Ék alakot vágok felülre, a két szélét lehajtom fülnek. Szeme két mazsola. Megkenem felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tanácsok:
Kép a naplómban. Laczkó Tímea Karina 2015.12.31.
A harang a maradék tésztából született.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos malackák » újévi káposzta leves » Újévi finom lencsesaláta » Újévi lencsesaláta
» Malackák » Újévi gofri » Zserbó (karácsonyra) » Epertorta
» Békamignon » Mágikus mogyorós » Banásos-pudingos pite 2 » Erzsike finom sütije
» Diós-csokis baklava » Fügekenyér » Kókuszcsiga » Rigójancsi


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.