| Újévi malacka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 15 dkg vaj fél cs.sütőpor 2 tojás 10 dkg porcukor kevés mazsola Elkészítés: A lisztben elmorzsolom a vajat, belekeverem a sütőport, a porcukrot és a tojássárgáját. Összegyúrom, majd lisztezett deszkán kb. fél cm-esre nyújtom. Pohárral malacfejeket szaggatok, majd egy kicsivel turcsi orrot. Ebbe két lyukat fúrok. Egymasra teszem őket. Ék alakot vágok felülre, a két szélét lehajtom fülnek. Szeme két mazsola. Megkenem felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöm. Tanácsok: Kép a naplómban. Laczkó Tímea Karina 2015.12.31. A harang a maradék tésztából született. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |