Tutireceptek.hu fejléc

Krém zserbó recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:

Tésztához:
15 dkg porcukor,
1 tojás,
4 evőkanál tej,
2 evőkanál méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 dkg margarin.

Elkészítés:

A fenti hozzávalókat kikeverjük, majd 45 dkg lisztet keverünk hozzá. Összegyúrjuk, 3 cipót készítünk belőle, 3 percet állni hagyjuk. A tepsi hátát meglisztezzük, és a cipót kinyújtjuk rajta és a tepsi hátán közepes tűzön sárgára sütjük. Amint kivesszük, rögtön lecsúsztatjuk a tepsi hátáról, mert leragad.
Töltelék:
1 csomag vanília vagy gríz pudingport, 4 evőkanál grízt, 20 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Az 1 liter tej maradék részét felforraljuk, a pudinggal sűrűre főzzük. Még melegen közé keverünk 20 dkg margarint, 1/2 dl rummal ízesítjük.
A krémet még langyosan a tésztára kenjük.
Máz:
15 dkg kristálycukrot 3 evőkanál vízzel 2-3 percig főzzük, majd hűlni hagyjuk. 2-3 evőkanál kakaót és 3 dkg margarint adunk hozzá és ráöntjük a tésztára.


A receptet beküldte: Rumino


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás zserbó » Gesztenyés zserbó » Zserbógolyó bonbon » Zserbó X
» Zserbó-Canderelel keszitve » Mákos-meggyes zserbó » Zserbógolyó » Piskótás zserbó
» Zserbós palacsinta » Zserbó Emyke módjára » Fahéjas zserbó » Diós-lekváros zserbó
» Túrós zserbóm » Vendégváró jércezserbó » Zserbó (karácsonyra) » Kókuszos zserbó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.