Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Update 1 Mentával bolondított uborkás csirke recept

Kategória:


Hozzávalók:
(4 személyre)
500 gr csirke mell
1 kígyó uborka
póréhagyma (a fehér részéből egy kb. 10 cm-es darab),
vagy két szem gyöngyhagyma
3 citrom leve
0,5 dl. víz
20 friss mentalevél
só,
bors

Elkészítés:

Hámozzák meg, és darabolják fel az uborkát kockákra, majd 3 percre dobják forró vízbe. Szűrjék le és tegyék félre. A csirkemellet szeleteljék vékony csíkokra. Egy teflon serpenyőt papírtörlőre cseppentett olajjal kenjenek ki, majd tegyék fel közepes tűzre és állandó keverés mellett pirítsák meg benne a csirkemell csíkokat. Vegyék ki a húst a serpenyőből, és dinszteljék meg a vékony karikákra vágott hagymát. Adják hozzá a 3 citrom levét, a fél deci vizet és tegyék vissza a csirkemell csíkokat, sózzák és borsozzák ízlés szerint. Kb. 10 percig lassú tűzön párolják. Adják hozzá az uborka kockákat és még 5 percig párolják. Dobják rá a finomra vágott mentaleveleket és forrón tálalják.


A receptet beküldte: anett59


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántotta csirkemellel » Kínai illatos omlós csirke » Párizsi csirkemellből » Csirkecomb borban sütve
» Csirke vadasan » Csirkepaprikás puliszkával » Kedvenc csirkecombom » Gyors csirke curry
» Vendégváró csirke » Zabkorpás csirkefasírt » Koktél pogácsa (Update3) » Csirkemáj kínai módra
» Mandulás csirkemell » Hagymás- gombás csirkemell » Tavaszi párolt csirkemell » Római csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.