Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vadas marhatokány recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús (fartő vagy stefánia)
2 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
egy közepes fej hagyma
kakukkfű
2 kisebb babérlevél
4-5 szem borókabogyó
egy ágacska rozmaring
csapott evőkanál cukor
olaj
só, bors
mustár
reszelt citromhéj
friss citromlé
1.5-2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl

Elkészítés:
A hús vékonyabb csíkokra vágjuk, a megtisztított répákat is valamilyen hasonló alakzatra kell darabolni. A hagymát felaprítjuk. Az olajon a cukrot karamellizáljuk, beledobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és pár percig kevergetve sütjük. Ezután a húscsíkokat is beletesszük, és fehéredésig erős lángon pároljuk-pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a babérleveleket, borókát, rozmaringot, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a levét elfőné, kevés vízzel/borral pótoljuk. Ha ez megtörtént, a levét kissé elforraljuk. Ízesítjük mustárral, reszelt citromhéjjal és pár csepp citromlével, a levébe keverjük a tejfölt és kis lángon pár perc alatt összerotyogtatjuk. Zsemlegombóccal, knédlivel vagy főtt tésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vadnyúl vadasan » Vadas leves gazdagon » Vadas mártás » Vadászmártás
» Vadászpecsenye » Hamis vadas csirkemell » Vadas gyorsan "lájtosan" » Zsemlegombóc vadashoz
» Vadas kicsit másképp » Libacomb vadasan » Vadas nyúlcombok knédlivel » Hamis vadas
» Vadas kacsazúza » Vadas-pulykából » Vadas őzgerinc » Vadas-bármilyen husiból


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.