Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros marhatokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-60 dkg marhalábszár, 2 dl száraz vörösbor, 3 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 összetört szegfûszeg, 1-1 késhegynyi õrölt gyömbérpor, õrölt csípõs paprika, só és õrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erõs lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fûszereket és fedõ alatt, elfõtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besûrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros körteleves » Bíboros kehely 2 » Boros házinyúl » Vörösboros sült pulyka
» Fehérboros-narancsos puncs » Boros kacsasült » Vörösboros málnakrémleves » Boros sósrúd
» Marhatokány burgundi módra » Boros sós rudak » Fehérboros csirke » Boros Süti
» Gombás vörösboros tokány » Vörösboros bodzabogyó íz » Boros szilva » Brokkoli boros bundában


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.