Tutireceptek.hu fejléc

Céklás vagdalt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sovány sertéslapocka
2 fej vöröshagyma
1 csésze céklasaláta
1-1 dl tejföl és tejszín
2 evőkanál olaj
só, törött bors
finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágom. A cékla levét leszűröm, és a céklát akkora kockákra vágom, mint a húst. A hagymát finomra aprítom.
A felforrósított olajon üvegesre párolom a hagymát, ráteszem a húst és együtt pirítom tovább. Ha a hús mindenhol megfehéredett, ráöntök egy pohár vizet, sózom, borsozom, s fedő alatt 20 percig párolom. Ha már majdnem puha, hozzáadom a céklát és készre párolom. Végül belekeverem a tejfölt és a tejszínt, s összeforralom, Tálaláskor meghintem a petrezselyemzölddel.

Tanácsok:
Főtt burgonya illik hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás dresszing » Busavagdalt » Céklasali » Csokoládés-céklás sütemény
» Májvagdalt » Nyers céklasaláta » Almás céklasaláta másként. » Orosz céklasaláta
» Tökös vagdalt » Fasírozott vagdalthúsból » Emeletes vagdalt hús » Vagdalt
» Céklás tojássaláta » Céklás répás turmix » Orsi vagdalt » Diós-almás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.