Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vendégváró színes pástétom recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
40 dkg marhacomb v. fehérpecsenye
1 db csirkemell
2 db csirkemáj
2 fej vöröshagyma
sertészsír
vaj
hagyma
2 késhegynyi őrölt bors
1/2 db piros kaliforniai paprika
10 dkg zöldborsó
4 db főtt tojás
sós fűszerkeverék


Elkészítés:
Mindkét hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, külön-külön megdinszteljük: az egyiket a zsíron, másikat a vajon, de mindkettőt pici sóval, hogy könnyebben fonnyadjon.
A zöldborsót - lehet mirelit - sós vízben megfőzzük, a paprikát ici-pici kockákra vágjuk.
A marhahúst felkockázzuk és a zsíros hagymához adva vízzel puhára főzzük, a feldarabolt májjal, késhegynyi őrölt borssal, fűszerkeverékkel még további 10 percig főzzük.
A vajas hagymán a kis kockákra vágott csirkemellet főzzük puhára, szintén őrölt borssal, fűszerkeverékkel ízesítve.
Mindkét húsfélét külön külön 2-2 db főtt tojással együtt ledaráljuk.
A sötétebb masszát szilikonos sütőpapíron szép egyenletes téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 1 cm vastagra. Megszórjuk a zöldborsóval és a kaliforniai paprikával, egyenletesen rákenjük a világos masszát és rolni szerűen feltekerjük, a sütőpapírral szorosan betekerve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap 1,5 cm széles szeletekre vágva elhelyezzük a hidegtálon.

Tanácsok:
A massza ne legyen túl lágy, ne legyen túl száraz, - kenhető állagúnak kell lennie.
Sötét masszaként felhasználhatjuk a maradék húsvéti sonkát, azzal is nagyon finom.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húspástétom » Tejszínes-tormás csirke » Tejszines sajtoscsirkemell » Színes csirkés tészta
» Tejfölös-tejszínes piskóta » Tejszines mézes krémes » Tejszínes csirke-penne » Tejszínes-sajtos pecsenye
» Tejszínes gesztenyetorta » Pikáns pástétom » Vendégváró sóskifli » Tejszínes barackfagyi
» Csirkemáj pástétom » Tejszínes-gombás szósz » Színes emeletes szendvics » Zöldségpástétom


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.