| Pikáns húspástétom receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 35 dkg sült sertéshús 10 dkg füstölt szalonna 3 kemény tojás 15 dkg vaj vagy margarin 2-3 ecetes uborka 2-3 evőkanál mustár só ,ö.bors,pástétomfűszer Elkészítés: A húst a füstölt szalonnával kétszer ledaráljuk,a vajjal habosra keverjük,az apró kockára vágott uborkát hozzáadjuk.A fűszerekkel izlés szerint ízesítjük. Vizezett alufóliára téglalap alakra símítjuk.A kemény tojásokat sorban ráfektetjük és a fólia segítségével felgöngyöljük,legalább egy napra a hűtőbe tesszük(nem mélyhűtőbe). Vizes késsel újnyi vastag szeletekre vágjuk. Díszíthető uborka és főtt tojás karikával. Tanácsok: Pirítóst szoktam mellé adni.De friss kenyérrel is finom! A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |