Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldbableves csipetkével recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 evőkanál olaj
metélőhagyma

1 kiskanál őrölt fűszerpaprika

Csipetkéhez:
1 tojás
liszt


Elkészítés:
A megtisztított, apróra vagdalt hjagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szeletelt zöldségeket a darabkákra tördelt zöldbabbal együtt. Kevergetve kissé megpároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük 1,5 liter vízzel.
Sózzuk, kis lángon puhára főzzük.
Végül a hozzávalókból gyúrt tésztából apró csipetkéket szaggatunk a forrásban lévő levesbe és még 5 percig főzzük.
Tetejére apróra vagdalt metélőhagymát szórunk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos zöldbableves » Tejfölös zöldbableves » Savanyú zöldbableves » Zöldbableves betyárosan
» Hideg zöldbableves » Csülkös zöldbableves » Zabkorpás zöldbableves » Gulyásleves csipetkével
» Brokkolis zöldbablevesem » Zöldbableves » Zöldbableves - ww » Marhagulyás csipetkével
» Betyár zöldbableves » Lencseleves csipetkével » Egyszerű zöldbableves » Szőlős ponty


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.