Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Marhagulyás csipetkével recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár
40 dkg burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 doboz pritamin
1 evőkanál ét olaj
1 tojás
10 dkg liszt

őrölt pirospaprika
bors
kömény
kakukkfű
1 marhahúsleves-kocka
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.


A receptet beküldte: Sirály


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szegedi marhagulyás » Zöldbableves csipetkével » Marhagulyás paleosítva » Lencseleves csipetkével
» Gulyásleves csipetkével » Pikáns leves pulykamellből » Mentás zöldborsó krémleves » Krumplisgombóc leves
» Tarhonyás zöldborsóleves » Hagyma leves » Csiperke leves másképpen » Tárkonyos pulyka-raguleves
» Ribizlileves » Zöldségfasírt máshogy » Finom babgulyás » Hideg sárgabarackleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.