Tutireceptek.hu fejléc

Gombás rakott kifli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 kifli
20 dkg gomba
5 dl tej
1 dl tejföl
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só, bors
1 kiskanál pirospaprika
a kikenéshez olaj
tetejére 5 dkg sajt

Elkészítés:
A kifliket karikákra vágjuk, és a tejjel meglocsoljuk.
A megtisztított, felaprított hagymát az olajon sárgára pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával megszórjuk, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, csipetnyi sóval meg őrölt borssal ízesítjük, és puhára pároljuk.
Ezután a kifli felét egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük, a gombapörköltet rásimítjuk, majd a maradék kiflivel betakarjuk.
Végül a tejföllel meglocsoljuk, a reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben kb. 10 percig sütjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges sós kifli » Gyömölcsös töltött kifli » Almás-mákos rakott kifli » Szerb gombás zakuszka
» Gombás aprólékleves » Sajtos rakott pulykamell » Rakott-sajtos tészta » Rakott tepsis burgonya
» Rakott patiszon » Gombás marhahúsos tészta » Diós hókifli » Sajtos kifli
» Póréhagymás-gombás ragu » Fahéjas sütőporos kifli » Rakott hal káposztával » Magyar zsíros kifli


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.