Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós-mandulás rizs recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 pohár (250 ml) rizs

4 zöld kardamomhüvely
2 pohár víz
1/4 tk kurkuma
3 ek ghí/olaj
egy 4 cm-es fahéjrúd
6 egész szegfűszeg
1/3 pohár mandulaforgács
1 pohár zöldborsó

Elkészítés:
A kardamomhüvelyeket enyhén szétmorzsoljuk.
Egy lábasban felmelegítjük a ghít, belerakjuk a fahéjrudat, szegfűszeget, kardamomt, mandulát.
Addig pirítjuk, míg a mandula halvány aranybarna lesz.
Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, felöntjük forró vizzel.
Fűszerezzük, belerakjuk a zöldborsót, megkeverjük.
Fedő alatt pároljuk.
Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Mivel a kardamom illata, íze citromhéjra és eukaliptuszra hasonlít, ezért kiváltható vele (arra az esetre, ha beszerezhetetlen).


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gomba vadasan » Zöldbabos aprópecsenye » Kapros-túrós töltött gomba » Zeller cordon bleu
» Nyári töltött cukkíni » Töltött gombafejek » Quesadilla (vegan) » Kukoricás burgonyalepény
» Spenóttorta » Köles zöldségekkel » Rakott zöldséges picikék » Hideg töltött sárgarépa
» Zöldségtorta gombafasírttal » Jávai piritott zölgség » Zöldséges máj » Tárkonyos rakott zöldbab


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.