Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós-mandulás rizs recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 pohár (250 ml) rizs

4 zöld kardamomhüvely
2 pohár víz
1/4 tk kurkuma
3 ek ghí/olaj
egy 4 cm-es fahéjrúd
6 egész szegfűszeg
1/3 pohár mandulaforgács
1 pohár zöldborsó

Elkészítés:
A kardamomhüvelyeket enyhén szétmorzsoljuk.
Egy lábasban felmelegítjük a ghít, belerakjuk a fahéjrudat, szegfűszeget, kardamomt, mandulát.
Addig pirítjuk, míg a mandula halvány aranybarna lesz.
Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, felöntjük forró vizzel.
Fűszerezzük, belerakjuk a zöldborsót, megkeverjük.
Fedő alatt pároljuk.
Forrón tálaljuk.

Tanácsok:
Mivel a kardamom illata, íze citromhéjra és eukaliptuszra hasonlít, ezért kiváltható vele (arra az esetre, ha beszerezhetetlen).


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lucskoskáposzta fűszeresen. » Csibike zöldséges spagettije » Cukkini-fánk » Baconbe tekert sütőtök
» Erdélyi rakottkáposzta » Finom rakott karfiol » Rántott újhagyma » Gomba karfiollal
» Töltött hagyma csirkemájjal » Sütőben sült töltöttpaprika » Töltött gombafejek sütve » Erdőszéli gombás tojás
» Zöldséges rakott burgonya » Cukkinis egytálétel » Gombaragu krumplilepényen » Sajtos kínai kel


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.