Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós sertéstokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
10 dkg vöröshagyma
olaj, só , bors
80 dkg zöldborsó
1 csomó zöldpetrezselyem
liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín

Elkészítés:
A sovány sertéshúst megmossuk, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húst, meghintjük egy kevés őrölt borssal és fedővel letakarva pároljuk. Szükség szerint mindig csak egy kevés vizet öntünk alá, hogy a hús rövid leven párolódhasson. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kifejtett zöldborsót és az apróra vágott zöldpetrezselymet, és a hús teljes puhulásáig pároljuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, 1-2 percig gyakori keveréssel pirítjuk, majd felengedjük a tejjel -tejszínnel és felforraljuk.
Köretnek párolt rizst tálalunk mellé.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós köles » Zöldborsós apróhús » Zöldborsós gombaleves » Zöldborsós-rizses borjú
» Zöldborsós gombaragu » Zöldborsós vadkacsaragu » Fűszeres, zöldborsós rizs » Majoránnás sertéstokány
» Sertéstokány » Zöldborsós metélt » Zöldborsós csirkemáj » Zöldborsós szűzérmék
» Zöldborsós pulykaraguleves » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós karajszelet » Zöldborsós tojásragu


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.