Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós pulykatokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell
2 közepes fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
2 kávéskanál liszt
2 dl tejföl
2 dl húslé
3 dkg zsír
1 dl fanyar vörösbor

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a zöldborsót és kislángon forrald, míg a zöldborsó kezd megpuhulni. Ekkor habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.
Valahol találtam és nagyon fini. Csak így tudom kedvencek közé tenni, ha a Hoxába teszem :-)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós pulykamell » Zöldborsós gombaleves » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós rizses csirke
» Zöldborsós pulykaraguleves » Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós tokány » Zöldborsós csirkeragu
» Zöldborsós köles » Zöldborsós csirkecsíkok » Zöldborsós sertéstokány » Sajtos-zöldborsós ropogós
» Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós sertéspaprikás » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.