Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós pulykatokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell
2 közepes fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
2 kávéskanál liszt
2 dl tejföl
2 dl húslé
3 dkg zsír
1 dl fanyar vörösbor

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá, tedd bele a zöldborsót és kislángon forrald, míg a zöldborsó kezd megpuhulni. Ekkor habard be 2 kávéskanál liszttel elkevert 2 dl tejföllel, forrjon egyet, és kész is. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.
Valahol találtam és nagyon fini. Csak így tudom kedvencek közé tenni, ha a Hoxába teszem :-)

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós palacsinta » Zöldborsós-rizses borjú » Zöldborsós tészta » Zöldborsós karajszeletek
» Zöldborsós gombaragu » Zöldborsos makaróni » Zöldborsós tokány » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Zöldborsós köles » Zöldborsós gombaleves » Zöldborsós zúzapörkölt » Karfiolos pulykatokány
» Zöldborsós pulykamell » Zöldborsós pulykaraguleves » Csirkemájas zöldborsós hús » Zöldborsós zöldségkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.