Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós zúzapörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirke-, pulyka-
vagy libazúza
2 közepes vöröshagyma
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál édes-nemes
pirospaprika, 1 kiskanál só
2-2 paprika és paradicsom
1 mokkáskanál csípős paprikakrém
30 dkg frissen kifejtett zöldborsó

Elkészítés:
A zúza tisztításával kezdjük: ehhez egyenként félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, a benne lévő szívós hártyát lehúzzuk. Megmossuk, és 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és az olajon kevergetve üvegesre sütjük. A zúzát beledobjuk, néhány percig tovább pirítjuk, majd a tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük. Egy kevés (1,5 deci) vizet aláöntünk, megsózzuk, az apróra vágott paradicsomot és paprikát beleszórjuk, a paprikakrémmel tüzesítjük, és lefödve kis lángon párolni kezdjük. A zúza fajtájától függően minimum 1,5 óra alatt puhul meg. Előfordulhat, hogy leve időközben túlságosan besűrűsödik, ilyenkor mindig öntsünk alá egy kevés vizet, nehogy leégjen. Amikor már szinte teljesen puha, a zöldborsót hozzáadjuk, és így, együtt főzzük készre. Galuska esetleg sós burgonya illik hozzá köretnek.

Tanácsok:
jo étvágyat

Elkészítési idő: 2 perc

A receptet beküldte: shold


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós szűzérmék » Zöldborsós pulykatokány » Zöldborsós tokány » Zöldborsós spagetti
» Zöldborsós tojás » Csirke zöldborsós szószban » Csirkemájas zöldborsós hús » Kukoricás-zöldborsós rizs
» Zöldborsós nokedli » Fűszeres, zöldborsós rizs » Zöldborsós köles » Zöldborsós-sonkás muffin
» Alföldi zúzapörkölt » Zöldborsós palacsinta » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós zöldségkrém


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.