Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Grissini recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
2.5 dl tej
5 dkg vaj
1 tojás
20 dkg teljes kiörlésű liszt
30 dkg fehér liszt
1 kk cukor vagy méz
1 szárított élesztő
2 ek lenmagpehely
2 ek szezámmag
1 újhagyma apróra vágva

Elkészítés:
A tésztát géppel vagy kézzel összedolgozom, meleg helyen duplájára kelesztem. Ujjnyi vastag kígyókat sodrok belőle, tepsibe sorakoztatom. Fél órát még kelesztem, majd 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm.

Tanácsok:
Tuti finom mártogatós, de akár egy pohár kefírrel könnyű vacsora. Eredetileg előételnek kínálták, de jó salátákhoz is.

Lehet ízesíteni parmezánnal, oreganoval, köménnyel, rozmaringgal, aszalt paradicsommal, kinek mi van otthon.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldfűszeres Grissini » Sajtos grissini » Kakaós csiga 3. » Ünnepi kalácskoszorú
» Joghurtos tönkölykenyér » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Cigány kenyér=punya » Rongyos karika
» Tejfölös (sós) kifli » Bundáskenyér-szerintem » Gombás-sajtos bukta » Tejes császárzsemle
» Alap fehér kenyér » Zabkenyér » Magos kenyér » Paksi kifli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.