Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsidó tojás* recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
1 ek kacsa vagy libazsír
1 csapott ek mustár
1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma

bors
továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak

Elkészítés:
A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.

Tanácsok:
Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "Zsidótojás" » Zsidó hagymás tojás » Töltött rántott tojás » Paleo "körözött"
» Paradicsomágyon sült tojás » Tojásos dresszing » Töltött rántotta » Tojásgratin
» Tojás krokett » Strasszburgi tojás » Gazdag omlett » Petes12
» Andi tojás pástétomja » Spenótos ricottás omlett » Töltött tojás » Nori féle tojásrántotta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.