Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zsidó tojás* recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
kb 5 tojás (de, aki nem szeretné elaprózni, mert nagy a család, készítheti egyből, akár 10-20 darabból is megnövelve a további hozzávalókat, arányosan a tojás adagjához)
1 ek kacsa vagy libazsír
1 csapott ek mustár
1 kisebb fej lila vagy vöröshagyma

bors
továbbá, kerülhet bele kevés pirospaprika, vagy egy csapott ek tejföl, de ezek elhagyhatóak

Elkészítés:
A tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, majd hideg vízben hagyjuk kihűlni. Megtisztítjuk a héjtól, a sárgáját eltávolítjuk, a fehérjét apróra vágjuk.

A sárgáját összetörve kikeverjük a zsírral, mustárral és a fűszerekkel, illetve az apróra vágott hagymával. Hozzákeverjük a kockázott fehérjét és már készen is van a zsidó tojásunk.

Tanácsok:
Különböző friss vagy pirított pékárúval fogyasztjuk. Hűtőben tartjuk!

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsidó hagymás tojás » "Zsidótojás" » Tojástekercs » Tojás pörkölt
» Főtt tojás hagymapürével » Tojásos sonkapástétom » Tejfölben párolt tojás » Petes12
» Rakott gombás omlett » Sajttal töltött tojás » Tojáslepény olaszosan » Főtt tojásból egérke
» Bakonyi omlett » Gombával töltött tojás » Öregtarhonya » Gyergyói rakott tojás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.