| Hekk burgonyakéregben, paradicsomsalátával tálalva receptHalas ételek Hozzávalók: 3-4db hekktörzs, 3-4db kisebb krumpli, 2-3gerezd zúzott fokhagyma, 2 tojás, 6-7ek tk liszt, 2-3ek tejföl, só, őrölt bors, liszt a panírozáshoz, olaj a sütéshez Elkészítés: A halakat töröljük át papírtörlővel, majd enyhén sózzuk, s amíg elkészítjük a burgonyás bundát, félretesszük. A megtisztított burgonyát apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt, a fokhagymát, a tojásokat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük. A hekktörzseket először megforgatjuk lisztben (én csípős-paprikás lisztet használtam), majd a krumplis masszában. Két kanál segítségével óvatosan a felhevített olajba helyezzük, és szép aranybarnára sütjük. Paradicsomsalátával tálaltam, de bármilyen kedvedre való salátát készíthetsz mellé. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: macsek24 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |