Tutireceptek.hu fejléc

Spárgatál recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg fehér vagy zöld spárga
12 dkg vaj
2 dl tejföl
6-8 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt fehérbors, kakukkfű, rozmaring
1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 kockacukor

Elkészítés:
A spárgát meghámozzuk, sós, szódabikarbónás, cukros vízben megfőzzük. Lecsurgatjuk, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük. Vajon halványsárgára pirítjuk a zsemlemorzsát és a spárgára terítjük. Megsózzuk, a fűszerekből 1-1 késhegynyivel ízesítjük. Rálocsoljuk a tejfölt, és sütőben átforrósítjuk.

Tanácsok:
Rozskenyeret kínáljunk hozzá.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös cukkini lepény » Sajtos karfiol mikróban » Töltött csillagtök » Színes zöldségtál
» Spenotos, juhturos pie » Túróval töltött burgonya » Zoldség - Pite » Ratatouille
» Sajtos-cukkinis rétes » Töltött gomba "Vera módra" » Karfiol felfújt » Gombaragu
» Csőbensült sonkás karalábé » Zöldséges rizsfelfújt » Karfiolpuding » Zöldségtorta gombafasírttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.