Tutireceptek.hu fejléc

A legfinomabb meggyszósz recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
kb. 1 kg meggy
25 dkg cukor
2 csipet fahéj
3 szegfűszeg
egy citrom leve
4 ek. liszt (vagy 2 zacskó vaníliás pudingpor - így isteni!))
4 dl tejföl
1 csipet só

Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagvaljuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, csipet sót, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (kb. 3 perc).

Tanácsok:
Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, 1 pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá.
Elég nagy adag, bár mi vegetáriánusok vagyunk, s krumplipürével/rizzsel esszük. Aki húst is készít, annak elég fél adaggal próbálkozni (kb. 3 főre).

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: biro.csilla


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Legfinomabb rakott krumpli » A legfinomabb pizza » Legfinomabb friss saláta » Meggyszósz diétásan
» Legfinomabb csirkemell » A legfinomabb sültkrumpli » Csibemell a legfinomabban » A legfinomabb kakaó
» Meggyszósz X. » A legfinomabb bableves » Meggyszósz » Tiramisu (A legfinomabb)!!
» A legfinomabb rizs » Legfinomabb tejespitém » Brokkolis Cézár-saláta » Orosz céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.