Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

A tuti rizsfőzés módszere recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
2 személyre:
300 ml rizs
600 ml forró víz
olaj

Vegeta/DeliKát
őrölt kömény
sáfrány

Elkészítés:
Forró olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a forró vízzel, tedd hozzá a fűszereket, de NE kavard meg, tilos a rizst kavargatni. Tedd rá a fedőt és kis lángon főzd addig, míg a víz elpárolog róla, majd vedd le a tűzről és fedővel a tetején hagyd állni néhány percet, majd tálalhatod.

Tanácsok:
Ha tovább hagyod állni, akkor a sáfrány közelében levő rizsszemek vöröses sárgás színt kapnak, gyönyörűek lesznek, nagyon jól mutat tálaláskor.

Ízesítsétek a rizst minnél bővebben, isteni finom tud lenni. Tessék elfelejteni a szimplán sós vagy sós és vegetás vízben kifőzött rizst, az borzasztó. Fő a változatosság.


A receptet beküldte: MelisUK


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citrommártás. » Burgonya csók » Ananászos rizs » Hagymás édesburgonya
» Rizibizi és egyéb rizsköret » Rántott burgonya » Ecetes torma » Humusz
» Mentás zöldborsópüré » Rakott brokkoli bulgurral » Burgonyás rétes » Steak krumpli rozmaringgal
» Dinsztelt savanyú káposzta » Juhtúrós újkrumpli » Párolt mézes almás » Francia burgonya másképp


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.