Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás gombóc... recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
Töltött káposzta- már elkészítve.

Elkészítés:
Családi recept:

A töltött káposzta mikor már csak a végén apró káposzta marad, meg némi husi, mert a töltelék előbb fogy el, akkor szoktam alkalmazni.

Kelt tésztát készítek, mikor jól megkelt, rászaggatom szépen sorban a tetejére egy olajozott evőkanállal. Lefedem és a káposzta gőzében kb. 5 perc alatt kész is lesz.
Teljesen átveszi az ízét. Jobb, mint a knédli!!

Természetesen lehet direktbe is készíteni, nem kell a maradékra várni.

Tanácsok:
Én mindig annyit készítek a gombócból amennyit éppen elfogyasztunk, bár melegítve is finom.

A kelt tészta, sima, mintha lángos készítenél.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Seherezádé meséi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökmagos káposztasaláta » Káposztás pacal » Káposztás parasztsaláta » Rakott káposztás kocka
» Káposztás csülökragu » Káposztás sűlt oldalas » Káposztás-sárgarépa saláta » Káposztasaláta felturbózva
» Káposztás bab » Káposztás paszuly II » Káposztasaláta majonézzel » Savanyú káposztás apróhús
» Rántott káposztaszeletek » Káposztás lepény » Káposztás paprikás » Nyers káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.