Tutireceptek.hu fejléc

Epres képviselőfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg eper,
25 dkg sovány tehéntúró,
fél evőkanál zselatin

a tésztához:

5 dkg vaj,
1 teáskanál cukor,
3 tojás,
15 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
negyed liter víz,
citromfű levél,
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
Az eperből néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit összeturmixoljuk, és hozzákeverjük a tehéntúrót. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kis-lángon feloldjuk, és ha kihűlt, a túrókrémhez tesszük. A masszát jól elkeverjük, majd hűtőszekrényben lehűtjük. Közben elkészítjük a tésztát. Felforraljuk a vizet, beletesszük a vajat, a cukrot és a sót. A tűzről levéve beleszitáljuk a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a massza összeáll, és elválik az edény falától, majd ismét felforrósítjuk, és az egészet áttesszük egy tálba. Belekeverünk egy tojást, a sütőport, végül hozzákeverjük a maradék tojást is. A tésztát csillagvégű nyomózsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk belőle. A sütőt 200 fokra melegítjük, és a fánkokat 30 perc alatt készre sütjük. Még melegen levágjuk a formák kalapját, és a fánkokat rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. A fánkokat megtöltjük epres túrókrémmel, mindegyikbe 1 félbevágott eperszemet illesztünk, 1 levélke citromfűvel díszítjük, majd beborítjuk a kalapjával. A tetejét porcukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Epres hab citromfűvel » Epres tejszíntorta » Epres túrókrém piskótával » Epres palacsintatorta
» Mandulás-epres palacsinta » Epres-túrós fincsi torta » Epres turmix : ) » Epres pudingos piskóta
» Epres-tejszínes » Epres torta » Jeges eprestea » Epres - bögrés süti
» Epres-barackos-túrós-habos » Epres diótorta » Epres pite » Epres tejszínes túrós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.