Tutireceptek.hu fejléc

Alma bundában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 240 g liszt
- tojás
- 350ml tej
- csipet só
- fahéjas porcukor vagy méz
- sütéshez olaj

Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, fel karikázzuk és a közepéből a magházat kiszaggatjuk egy kisebb pogácsaszaggatóval.
A tejbe beleütjük a két tojást, beszórjuk a csipet sót és elkeverjük a tojást. Majd a lisztet apródonként beleöntjük és csomómentesre keverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a masszába bemártott almákat kisütjük benne.
Végén fahájas porcukorral megszórjuk, vagy mézzel leöntjük.

Tanácsok:
Nem kell a tésztába cukor és a porcukor sem kell feltétlen a ,,fánkok" tetejére, mert ezek nélkül is édes lesz.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkini bundában » Húscsíkok magos bundában » Csirke sajtbundában » Banán szexi bundában
» Hal diós bundában » Dióbundában sült ponty » Alma fahéjas bundában » Padlizsán párizsi bundában
» Csirkemell pehelybundában » Mustáros hús bundában » Virsli bundában » Túrógombóc diós bundában
» Csülök sörös bundában » Almakarikák bundában » Bodzavirág bundában » Sült alma diós bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.