Tutireceptek.hu fejléc

Családi töltött csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy csirke,
25 dkg cérnametélt,
10 dkg reszelt parmezán jellegű sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A csirkét tisztítás után töltésre előkészítem. A bőrét kézzel óvatosan fellazítom úgy, hogy az sehol se szakadjon el, de váljon el a csirke húsától. (A mellénél és a comboknál lehetséges ez a művelet.) A cérnametéltet forrásban lévő sós vízbe teszem és félpuhára főzöm, majd leszűröm. 3 dkg olvasztott vajra szedem, összekeverem a reszelt sajttal, a fűszerekkel, 1 dl tejföllel és a tisztított, zúzott fokhagymával. A tölteléket fakanál (vagy nyomózsák, esetleg egyik végén kilyukasztott nejlonzacskó) segítségével a csirke bőre alá töltöm, majd tűzálló tálba vagy tepsibe teszem. Leöntöm a tejszínnel, rámorzsolom a maradék vajat, és a tálat lefedem. Langyos sütőbe téve legalább egy órán keresztül sütöm, közben a lángot fokozatosan növelem. A tetejét levéve ezután mindkét oldalán megpirítom. 10 percnyi pihentetés után felszeletelem és meleg tálra teszem a csirkedarabokat, köré rakom a hasából kivett sajtos tölteléket és párolt gyümölcsöt: almát, körtét, barackot, meggyet helyezek mellé, s ezt a csirke pecsenyelevével meglocsolom.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos rakott csirkemell » Töltött vaniliás kifli » Töltött padlizsán bundában » Tejszínes csirkehús
» Hagymás-diós csirke » Sült csirkeszárny » Galyasági töltött pecsenye » Csirketorta
» Töltött papucs » Töltött csirkecomb » Palacsintába bújt csirke » Bajor csirkecomb
» Mozzarellás csirkemell » Fennséges töltött husi » Csirkemájas Palacsinta » Erdéicsírke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.