Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fűszeres csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj

őrölt feketebors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
2 db alma

Elkészítés:
1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.

2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.

3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.

4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi csirkemell 2. » Szabolcsi csirkemell » Csirkemell formában sütve » Csirkemelltekercsek
» Gesztenyés csirkemell » Currys kókuszos csirkemell » Lecsós csirkemell egytál » Túróval töltött csirkemell
» Mézes-mustáros csirkemell » Citromszószos csirkemell » Sajtos-barackos csirkemell » Gombás csirkemellfilé
» Húsvéti töltött csirkemell » Banános csirkemell » Brokkolis csirkemell II. » Nosztalgia csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.