Tutireceptek.hu fejléc

Almás-fűszeres csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2 evőkanál margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj

őrölt feketebors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
2 db alma

Elkészítés:
1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.

2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.

3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.

4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános csirkemell » Sajtos csirkemell filé » Gyümölcsös csirkemell » Csirkemell a' la pannónia
» Gombás csirkemell 2 főre » Kubai csirkemell » Csodás csirkemell » Barackos csirkemellsteak
» Csirkemell rétegesen » Hagymás- gombás csirkemell » Csirkemell lipcsei módra » Sajtos töltött csirkemell
» Brokkolis csirkemell 1. » Tokaji csirkemell » Csirkemelltekercsek » Banános csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.