Tutireceptek.hu fejléc

Almás májkavalkád recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szép libamáj (4 személyre)
50 dkg alma
3-4 evőkanál olaj (lehetõleg oliva)
1 csokor zsálya
40 dkg csirkemáj

őrölt bors
1dl almabor

Elkészítés:
Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a maját, majd pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat.
Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul.
Ezután már sózhatjuk, és a tetejére helyezzük a zsályaleveleket,

Tanácsok:
Van amikor a zsályát kihagyom és inkább megszórom a májat csak a borssal, esetleg oreganoval (de csak kicsit). Zsálya nélkül is finom.
Köretnek mindig krumplit csinálok mellé (hasáb vagy steak), de mindenki azzal eszi amivel szeretné :)


A receptet beküldte: tigirl18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelt almás palacsinta » Diabetikus almás pite » Almás morzsatészta » Almás vagdalt
» Szőlős-almás szelet » Almás tejes pite » Leveles almás » Túrós-almás lepény
» Almás-szedres csuda » Fahéjas, almás csiga » Almás rózsalekvár » Almás pite /nagyon finom/!
» Almás-fahéjas finomság » Almás káposztasaláta » Almás cukkinipüré » Mézes almás hab


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.