Tutireceptek.hu fejléc

Almás párolt lilakáposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta
4-5 db újhagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál cukor

1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
25 dkg alma

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral,a borssal és az ecettel ízesítjük.1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.

Tanácsok:
Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát /kb 5dkg/.A káposztával együtt rakja bele !

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt patisszon » Almás-túrós finomság » Almás-lekváros pite » Almás palacsintalepény
» Almás-fahéjas frissítő » Almás piskóta(Kata-féle) » Forró almástáska » Poharas almás
» Almás-gyömbéres csirkemell » Almás süti (sütés nélkül) » Mézes almáskalács » Almás-krémes csoda
» Rakott almás-túrós » Almás, diós kalács » Almás csirke székelyesen » Mese almás


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.