Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás párolt lilakáposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta
4-5 db újhagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál cukor

1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
25 dkg alma

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral,a borssal és az ecettel ízesítjük.1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.

Tanácsok:
Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát /kb 5dkg/.A káposztával együtt rakja bele !

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás máglyarakás » Update 1 Párolt alma » Orosz almás lepény » Almáspite golyó
» Tejfölben párolt hagyma » Finom almás lepény » Almás sült metélt » Almás pite másképpen
» Mákos-almás kölessüti » Őszi almás-gombás rizottó » Almás rizsfelfújt » Almás pite /nagyon finom/!
» Almásrétes » Mézes-almás rizs » Almás-morzsás muffin » Almás-kukoricás saláta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.