Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás párolt lilakáposzta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta
4-5 db újhagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál cukor

1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
25 dkg alma

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral,a borssal és az ecettel ízesítjük.1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk.
Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.

Tanácsok:
Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát /kb 5dkg/.A káposztával együtt rakja bele !

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt tőkehal spenótágyon » Almasaláta zellerrel » Almás ropogós 2. » Párolt káposzta Update1
» Almasütemény » Lakodalmas pacalleves » Almás süti - egyszerűen » Almás, krémes sütemény
» Zelleres párolt pulykamell » Almás-hagymás szelet » Habos almás » Almás rétes
» Almáscsók+4db » Habos almás süti » Almás-kakaós süti » Almás vodka koktél


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.