Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás palacsinta borsodóval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 db sima, édes palacsinta, 2 nagy alma, 8 dkg dióbél, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 cl diólikőr, 1 dkg vaj, 4 dl borsodó
A borsodóhoz:
2, 5 deci fehérbor, 2 tojás,10 dkg porcukor, 1 cs. vaniliás cukor, kis reszelt citromhéj

Elkészítés:
A borsodó elkészítése:
A bort összekeverjük a tojásokkal, a cukorral, van. cukorral, citrom héjjal és lassan felfőzzük. Amikor felemelkedik, lehúzzuk a tűzről és kicsit kevergetjük, amíg kihűl.

A palacsinta:
Az almát durvára reszeljük, hozzákeverjük a darált dióbelet, a likőrt, a porcukrot. Ezzel megtöltjük a palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk, egy

tűzálló tálba tesszük őket, a vajat rámorzsoljuk, átforrósitjuk a sütőben, majd borsodóval leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Habos-almás sütemény » Ír almás pite » Kalóriaszegény palacsinta » Almás csoda
» Virágos, rakott palacsinta » Almás-barackos sült metélt » Almás bugyor » Anyóspajti almás pitéje
» Update 1 Almás pogácsa » Almás, túrós lepény » Brokkoli palacsintában » Zöldpalacsinta
» Meggyes tepsis palacsinta » Almás sajtkoktél » Isteni almás pite » Óriás almás palacsinta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.