Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
csirkemáj (kb. 30 dkg)
kevés olaj
rozmaring
sajt

3-4 alma
citromlé

Elkészítés:
A csirkemájat megmosom, egy serpenyőt felforrósítok beleöntök egy kevés olajat (oliva) és beleteszem a májakat. Vigyázva, mert a máj pukkogni, csapkodni fog! Mindkét oldalát egy picit megpirítom. Óvatosan öntök a serpenyőbe egy kevés vizet és lefedem, hogy puhuljon. Megint megforgatom, majd rozmaringgal megszórom mindkét oldalát és hagyom a fedő alatt párolódni. Szükség esetén még vizet öntök alá.
Amikor megpuhul egyszerűen kiszedem a serpenyőből tányérra, reszelek rá sajtot és már fogyasztható is.

Tanácsok:
Ínyenceknek kiegészítés:
víz helyett lehet önteni alá vörösbort is.

Köretnek ajánlom a párolt almát hozzá.
(almát meghámozom, felszeletem vékonyra beleteszem a serpenyőbe és meglocsolom egy kis citromlével, hogy ne barnuljon, majd lefedem és hagyom párolódni)

Tepsibe is rétegezhető (alma, máj, sajt...) kicsit összepirítom és tálalható.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Menyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj lecsósan » Jászsági csirkemáj » Csirkemáj baconszalonnában » Zamatos csirkemáj
» Csirkemáj sütőben » Csirkemáj kínai módra » Zsírban sült csirkemáj » Norbis almás csirkemáj
» Tölcséres csirkemáj » Fűszeres csirkemáj » Sajtos csirkemáj-rizottó » Almás csirkemáj
» Csirkemájas tarja. » Csirkemáj rolád » Csirkemájkrém házilag » Csirkemájas tarisznya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.