Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Alpesi sajtos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
25 dkg makaróni
20 dkg hegyi sajt
1,5 dl tej
1 dl tejszín
2 vöröshagyma
2 ek ola

bors
petrezselyemzöld
margarin a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük.
Közben a sajtot lereszeljük. A tejjel elkevert tejszínt felforraljuk, és keverés mellett megolvasztjuk benne a sajt 2/3 részét. Sóval, borssal ízesítjük.
A leszűrt, lecsepegtetett burgonyát és tésztát nagyméretű, margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt ráolvad.
A felkarikázott hagymát a felhevített olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a tésztát megszórjuk a hagymakarikákkal, és petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csodatészta » Mediterrán tészta » Joghurtos tésztasaláta.. » Szezámmagos sajtos rúd
» Sajtos rántott csirkemell » Brokkolis tészta » Almás-sajtos kacsamell » Tésztába ejtett meggy
» Tésztába csavart virsli » Csirkemell zabtésztában » Sajtos makaróni » Pooh tésztából édes kiflik
» Tejszínes-sonkás tészta » Sajtos, gombás galuska » Édes tészta » Kínai tészta 10 perces


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.