Tutireceptek.hu fejléc

Alpesi sajtos tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
25 dkg makaróni
20 dkg hegyi sajt
1,5 dl tej
1 dl tejszín
2 vöröshagyma
2 ek ola

bors
petrezselyemzöld
margarin a tál kikenéséhez

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd apró darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben 7 percig főzzük. Hozzáadjuk a tésztát, és további kb. 8 perc alatt készre főzzük.
Közben a sajtot lereszeljük. A tejjel elkevert tejszínt felforraljuk, és keverés mellett megolvasztjuk benne a sajt 2/3 részét. Sóval, borssal ízesítjük.
A leszűrt, lecsepegtetett burgonyát és tésztát nagyméretű, margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Meglocsoljuk a tejszínes mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 5 percig, amíg a sajt ráolvad.
A felkarikázott hagymát a felhevített olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a tésztát megszórjuk a hagymakarikákkal, és petrezselyemzölddel díszítjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tészta húsgombóccal » Babos-tonhalas tészta » Ropogós sajtos lapok » Sajtos-répás szendvics
» Ázsiai sült tészta » Rangooni sajtos rizs » Sajtos sonkatorta » Sonkás, sajtos sült zsömle
» Sajtos galuska » Burgonyás-sajtos rúd » Tejszínes gombás teszta » Hortobágyi rakott tészta
» Sajtos palacsinta » Csigának való tészta » Virslis tészta » Zsuzsi finom sajtosa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.