Tutireceptek.hu fejléc

Ananászos sertéssült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg sertéstarja
1 ananászbefőtt
10 dkg trappista sajt
1 fej vöröshagyma
5 dkg húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, curry,bors,szegfűszeg
1 kk. mustár
1dl tejszin
1 dl tejföl

Elkészítés:
A tarját 8 vékony szeletre vágjuk. A szalonnát csikokra vagdaljuk, a fokhagymát apróra zúzzuk, a vöröshagymát lekarikázzuk. A sajtot lereszeljük.A fokhagymát, a mustárt, egy-egy kávéskanál sót, borsot, curryt, szegfűszeget jól elkeverjük
az olajban.Ebbe mártjuk a hússzeletek mindkét oldalát, és 4 szeletet egy túzálló tál aljára helyezünk. Erre rakjuk az ananász, a szalonna és a vöröshagyma felét. Ismét hús, majd ananász, szalonna és a vöröshagyma következik. Leöntjük a tejföl, a tejszin és 1 dl ananászlé keverékével. Tetejére szórjuk a sajtot,és lefedve sütőben, kis lángon puhára pároljuk.Tetejét pirosra piritjuk. Bármilyen burgonyakörettel tálahatjuk.


A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos csirkemell 2. » Ananászos tál » Ananászos éden » Ananászos csirkeegytál
» Töltött sertéssült » Ananászos rakott karaj » Ananászos puncs » Ananászos pulykamellfilé
» Ananászos palacsintatorta » Ananászos vaniliahalom » Baranyai sertéssült » Ananászos szárnyas rizottó
» Sertészelet ananászos » Ananászos csirkecomb » Ananászos álom » Ananászos-sonkás lencsetál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.