Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött sertéssült recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
3 szelet toastkenyér
1/2 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
2 szál újhagyma
5 dkg őrőlt mandula
1 tojássárgája
3 ek olívaolaj
só, őrőlt fehérbors
70 dkg sertéslapocka (bevágott zsebbel)
2dl száraz fehérbor
konyhai zsineg

Elkészítés:
A kenyeret kockákra vágjuk. A citrom héját vékonyan lehántjuk, apróra vágjuk és a levét kinyomjuk. A kenyérkockákat, a citromhéjat, 1ek. citromlevet, az áttört fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet,a karikákra vágott újhagymát, a mandulát, a tojássárgáját és 2 ek olívaolajat összekeverünk, sózzuk, borsozzuk. A masszát a hús zsebébe töltjük, a nyílást a konyhai zsinegel összeöltjük.A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A maradék olajat serpenyőben megforrosítjuk. A húst körös-körül sóval, borssal bedörzsöljük, és mindkét oldalát jól átsütjük. Sütőben kb 1 óráig sütjük. 20 perc múlva a borral felöntjük és a húst időnként meglocsoljuk vele. Ha kész, szeletekre vágjuk és a pecsenyelével tálaljuk.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 600 kcal
Szénhidráttartalom: 10 gramm
Zsírtartalom: 40 gramm

A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött körte » Erdélyi töltött káposzta » Sokadik töltött csirkecomb » Töltött csillagtök
» Töltött kifli » Fincsi töltött padlizsán » Tojással töltött fasírt » Töltött rántott virsli
» Kölessel töltött cukkini » Túróval töltött husi » Töltött karaj liza módra » Juhtúrós töltött gomba
» Töltött keksz » Töltött "bundás" tojás » Töltött gombafejek II. » Töltött narancs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.