Tutireceptek.hu fejléc

Angol hagymaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 fej vöröshagyma
2 tojássárgája
1 nagy szelet (10 dkg) rozskenyér
10kg vaj
2 evőkanál liszt

1 mokkáskaná1 ecet
ételízesítő
1 l víz

Elkészítés:
A megforrósított vajon megfonnyasztjuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és két percig pirítjuk.
Felöntjük egy liter vízzel, sóval és ételízesítővel ízesítjük. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott rozskenyeret. Tíz percig főzzük, majd a tűzről levéve felöntjük az ecettel és kevés levessel elkevert tojássárgájával.
Állandóan kevergetve kissé összemelegítjük, de már nem forraljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes hagymaleves » Angolos sült burgonya » Angol mazsolás kalács » Kedvenc banángolyó
» Töltött mángold » Mángoldos krumplis köret » Francia hagymaleves 3. » Mángold-nyél morzsával
» Marcipángolyó » Gombás hagymaleves » Angol teazsemle » Hagymalevesem
» Francia hagymaleves » Mangolite » Sáfrányos hagymaleves » Sajtos hagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.