Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle sóska recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
sóska

olaj
víz
tojás
liszt
tej
cukor
tejföl

Elkészítés:
A sóska szárát levágom, a leveleket feldarabolom. Kevés vízzel, kicsi olajjal felteszem a darabolt sóskát, folyamatosan kell kevergetni, mert gyorsan leég. Sózom.
Közben egy tojást elkeverek kb 2 ek liszttel, majd tejet öntök hozzá, nagyjából palacsinta-sűrűségűre keverem. Ha a sóskalevelek megpuhultak (hamar megvan), vizet még öntök hozzá, mert a tojásos-lisztes-tejjel való felöntés után nagyon besűrűsödik. Hozzákeverem a "habarást", folyamatosan keverem, és ha kész, pici cukrot rakok hozzá (a sóska savanyúságától függ, mennyit, kóstolgatni kell).
A végén pedig egy kevés tejföllel lazítom.

Tanácsok:
Egyedem-begyedem búú, hegyes kalapúúúú, ez a sóska jajj de édes, jajj de savanyúúúú :)


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sóska mártás » Csirkés sóskaleves » Csülkös sóskaleves » Dödöle sóskamártással 2
» Sóska-cukkini-krumpli » Anyu-féle húsleves » Dödöle sóskamártással » Sóskamártás3
» Sóska télire » Sóskaleves, tojással » Nyers sóskaleves » Tojásos sóskaleves
» Anyu-féle zöldborsófőzelék » Az én sóskafőzelékem » Sóskasaláta » Sóskamártás tükörtojással


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.