Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sóska mártás recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
kevés cukor

0, 5-0, 7 liter tej

Elkészítés:
A sóskát többször megmosom. Lecsepegtetem és egy marék levelet összefogva vékonyra szeletelem.
Egy lábasban felhevítem az olajat, beleteszem a lisztet és zsemleszínű rántást készítek. Amikor kész, beleteszem az összevágott sóskát és addig kevergetem, míg az összes meg nem fonnyadt. Ekkor felöntöm annyi hideg tejjel, hogy ellepje. Megsózom, pici cukrot teszek bele, kevergetve felforralom. Ha sűrű lenne, még öntök bele egy kis tejet. Megkóstolom, ha kell, még megsózom.
Ha van rá lehetőség, füstölt-főtt sonka-szelettel tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás mártás » Csirkemell gombamártással » Tormamártás » Gombamártás
» Medvehagymás sajtmártás » Marhahús kapormártással » Vaníliamártás » Rák tojásmártásban
» Tökgombóc kapormártással » Besamelmártás » Pizzához való mártás » Pikáns szilvamártás
» Csirke zöldségmártással » Jérce zöldbors-mártásban » Süllő mandulamártással » Anyu-féle sóska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.