Tutireceptek.hu fejléc

Sóska mártás recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
kevés cukor

0, 5-0, 7 liter tej

Elkészítés:
A sóskát többször megmosom. Lecsepegtetem és egy marék levelet összefogva vékonyra szeletelem.
Egy lábasban felhevítem az olajat, beleteszem a lisztet és zsemleszínű rántást készítek. Amikor kész, beleteszem az összevágott sóskát és addig kevergetem, míg az összes meg nem fonnyadt. Ekkor felöntöm annyi hideg tejjel, hogy ellepje. Megsózom, pici cukrot teszek bele, kevergetve felforralom. Ha sűrű lenne, még öntök bele egy kis tejet. Megkóstolom, ha kell, még megsózom.
Ha van rá lehetőség, füstölt-főtt sonka-szelettel tálalom.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Harcsa mustármártással » Avokádó mártás » Erdélyi tormamártás » Haltekercs citrommártással
» Tejszínes fokhagymamártás » Mustáros uborkamártás » Az én sóskafőzelékem » Gombamártás
» Currymártás » Tárkonyos mártás » Narancsmártás » Egyszerű kapormártás
» Tartármártás » Tojás mártás » Saláta fetamártással » Tokaji mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.