Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Az én sóskafőzelékem recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
4-5 evőkanál liszt
tej

pici cukor

Elkészítés:
A sóskát jól megmosom, szárát letépem. (Ha túl vastag a szára, kettéhajtom és végig kitépem a szárát.) Összefogok egy maroknyit és vékony szeletekre vágom.
A lisztből a felforrósított étolajjal világos barna rántást készítek. Beledobom az összevágott sóskát és nagy lángon addig keverem, míg a sóska összeesik. Ekkor annyi tejet öntök hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom és csipetnyi cukrot adok hozzá.

Tanácsok:
Bundás kenyérrel, főtt burgonyával, sonkával, főtt- vagy tükör tojással fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angolos főzelékek » *Brazil* főzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Kelbimbófőzelék
» Spenót - Ahogy én csinálom » Zöldbabfőzelék palócosan » Finom-főzelék - 90 naposhoz! » Vajbabfőzelék burgonyával
» Endívia főzelék » Kelbimbó főzelék » Kelkáposztafőzelék » Kapormártás főtt húsokhoz
» Magyaros zöldbab főzelék » Tárkonyos zellerfőzelék » Csalánfőzelék » Kapros patisszonfőzelék


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.