Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Az én sóskafőzelékem recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
4-5 evőkanál liszt
tej

pici cukor

Elkészítés:
A sóskát jól megmosom, szárát letépem. (Ha túl vastag a szára, kettéhajtom és végig kitépem a szárát.) Összefogok egy maroknyit és vékony szeletekre vágom.
A lisztből a felforrósított étolajjal világos barna rántást készítek. Beledobom az összevágott sóskát és nagy lángon addig keverem, míg a sóska összeesik. Ekkor annyi tejet öntök hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom és csipetnyi cukrot adok hozzá.

Tanácsok:
Bundás kenyérrel, főtt burgonyával, sonkával, főtt- vagy tükör tojással fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenót franciásan » Burgonya fözelék 2 » Brokkolifőzelék rizsliszttel » Paradicsomos burgonyafőzelék
» Káposzta főzelék » Lencsefőzelék 2 » Zöldbab fözelék krumplival » Kínai kelkáposzta főzelék
» Ínyenc spenót » Tejfölös krumpli főzelék » Kukoricadödölle » Rebarbara mártás
» Szilvaszósz » Tökfőzelék kaprosan » Sajtos újkrumplifőzelék » Naon fini krumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.