Tutireceptek.hu fejléc

Az én sóskafőzelékem recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
kb. fél kg sóska
4-5 evőkanál étolaj
4-5 evőkanál liszt
tej

pici cukor

Elkészítés:
A sóskát jól megmosom, szárát letépem. (Ha túl vastag a szára, kettéhajtom és végig kitépem a szárát.) Összefogok egy maroknyit és vékony szeletekre vágom.
A lisztből a felforrósított étolajjal világos barna rántást készítek. Beledobom az összevágott sóskát és nagy lángon addig keverem, míg a sóska összeesik. Ekkor annyi tejet öntök hozzá, hogy főzelék sűrűségű legyen. Sózom és csipetnyi cukrot adok hozzá.

Tanácsok:
Bundás kenyérrel, főtt burgonyával, sonkával, főtt- vagy tükör tojással fogyaszthatjuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos babfőzelék » Pikáns burgonyafőzelék » Lencsefőzelék 2 » Lencsefőzelék húsvarázzsal
» Sóska mártás » Nyers tökfőzelék magtejföllel » Lencsefőzelék tükörtojással » Kapros patisszonfőzelék
» Kínai kelkáposzta főzelék » Zöldbab főzelék II. » Tojás mártás » Paradicsomos karfiolfőzelék
» Céklafőzelékem » Joghurtos brokkoli főzelék » Spenót - Ahogy én csinálom » Kukoricadödölle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.